Vacatures bij R95

R95 Wonen is per direct op zoek naar:

WOONBEGELEIDERS MBO/HBO voor maximaal 32 uur per week.

Als woonbegeleider in de geestelijke gezondheidszorg observeer, verzorg, begeleid en stimuleer je mensen met psychiatrische problemen, welke bij R95 in een kleine woonvorm wonen. Het doel is dat zij na enige tijd weer zelfstandig kunnen wonen. Als dat niet haalbaar is, wordt gestimuleerd de bewoners toch zoveel mogelijk een normaal bestaan te laten leiden. Onregelmatige werktijden en oproepdiensten horen bij dit werk.

Taken:

Op basis van een begeleidingsplan stimuleer je de bewoners in hun ontwikkeling en zorg je ervoor dat ze weer, zoveel mogelijk, zelfstandig verder kunnen met hun leven. Je organiseert activiteiten en voert deze uit. Je traint de bewoners in zelfstandigheid en en biedt ondersteuning bij het onderhoud van huis en tuin. Een belangrijke taak is ervoor te zorgen dat de bewoners zich thuis voelen in de woonvorm en dat zij zo zelfstandig mogelijk leven.

Activiteiten en (therapeutische) gesprekken kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Je kunt ook heel praktische hulp bieden door te ondersteunen bij het vinden van werk, dagbesteding of te begeleiden bij het kiezen van een geschikte opleiding.

De begeleiding en ondersteuning van het 'thuisfront' speelt een belangrijke rol. Je voert gesprekken met de familie en spreekt over de moeilijkheden en mogelijkheden die je tegenkomt.

Je werkt in nauw teamverband met je collega's en vaak ook met hulpverleners van andere organisaties. Je onderhoudt nauwe contacten met elkaar om de ontwikkeling van de bewoners zo goed mogelijk te laten verlopen.

Functie-eisen:

Wij zijn op zoek naar woonbegeleiders op HBO denk- en werkniveau en woonbegeleiders op MBO denk- en werkniveau.

Voor alle functies geldt dat je een groot hart voor de doelgroep hebt, stevig in je schoenen staat, in een team kunt werken, goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden hebt, een begeleidingsplan kunt schrijven en praktisch en doelgericht bent.

In de woongroepen bij R95 wonen veel mensen met een autismespectrumstoornis. Ook wonen er enkele mensen met daarnaast een verstandelijke beperking. Het is daarom belangrijk dat je ervaring en/of affiniteit hebt met mensen met een autismespectrumstoornis en met mensen met een verstandelijke beperking.

Denk je voor een functie in aanmerking te komen? Stuur dan je sollicitatiebrief met je CV naar:
R95 Wonen
Ubbo Emmiussingel 110a
9711 BK Groningen
T.a.v. De heer M. van Mossel
Teamleider Wonen

Je kunt bij hem ook voor extra informatie over de verschillende functies terecht. Zijn telefoonnummer is: 06-37152382.


R95 is regelmatig op zoek naar medewerkers. Daarnaast bieden wij ook stageplaatsen voor studenten.

Op MBO-niveau:

  • secretarieel, niveau 3 en 4
  • financieel, niveau 4
  • zorg en welzijn, niveau 4
  • woonbegeleiding, niveau 4

Op HBO-niveau:

  • toegepaste psychologie
  • HRM
  • Marketing

Op universitair niveau:

  • psychologie
  • (ortho)pedagogiek

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Mevrouw T. van de Velde
E-mail:info@r95.nl
Adres:R95
 T.a.v. Mevrouw T. van de Velde
Ubbo Emmiussingel 110A
9711 BK Groningen
Tel.:050 - 3118188