Ervaringen van cliënten

Hieronder vertellen een aantal cliënten over hun ervaringen met R95.

Hallo iedereen,

Mijn naam is Jelmer en ik ben 24 jaar oud.
Ik ben sinds mijn 16e cliënt bij R95.

Ik ben bij R95 terechtgekomen omdat de directeur op mijn school voorlichting heeft gegeven over R95 en heeft gekeken wat R95 voor de leerlingen kon betekenen. Mijn vader en ik zijn toen bij R95 in gesprek gegaan en ik heb een coach toegewezen gekregen. Deze coach heeft me geholpen mijn leven op een rijtje te krijgen en mij geholpen met alle dingen waar ik moeite mee had. Denk hierbij aan: financiën, administratie, maar ook hulp bij het vinden van de juiste vervolgopleiding en hulp gedurende deze opleiding.

Mede door R95 heb ik inzicht gekregen in mijn eigen kunnen en ben ik een vervolgopleiding gestart. Een administratieve MBO-opleiding niveau-2. Na niveau twee heb ik niveau drie gedaan en deze opleiding heb ik in juni 2012 afgerond. Helaas is het mij niet gelukt werk te vinden dat past bij deze opleiding. Ik heb een hele poos vrijwilligerswerk gedaan. Sinds kort werk ik als magazijnmedewerker met deels productiewerk bij een bedrijf dat filters maakt. Mijn (inmiddels) jobcoach van R95 coacht me nu bij dat werk, wat wil zeggen dat ze in zal grijpen als er moeilijkheden zijn, dat er gesprekken plaats zullen vinden met de werkgever en dat ik haar op de hoogte houdt van hoe het gaat daar.

Verder biedt R95 regelmatig leuke activiteiten voor cliënten, zoals vakanties, een kookgroep, een filmgroep, etc. Zelf ga ik iedere maand naar de bioscoop en ik ga vaak mee met de groepsvakanties (zie ook de foto’s op deze website).

Sinds mijn 16e heb ik een hele ontwikkeling doorgemaakt en ik heb hier zelf veel aan gedaan, maar deze ontwikkeling heb ik ook mede te danken aan de goede coaching van R95.

Groeten,

Jelmer